Hemabo
FB IN
NL | EN | DE

Grob high-tech machines bij Hemabo

Grob G350Grob verspaningsmachines komen uit ons buurland Duitsland, terwijl in de huidige markt van verspaningsmachines vrijwel de meeste machines ver bij ons land vandaan komen.

Veel fabrikanten zijn gevestigd in Azië, naast enkele Italiaanse en Spaanse fabrikanten komen de meeste machines dus niet uit de buurt. Het Duitse Grob is daarop een belangrijke uitzondering. Sinds 1926 is de Grob Group een bedrijf dat zich toe heeft gericht op het bouwen van machines. Als snel is men metaalbewerkingsmachines gaan maken om met machines, machineonderdelen te maken. Nu 90 jaar later is de fabriek nog steeds in het bezit van de familie. Vanuit de bijna een eeuw oude traditie worden nog steeds met veel aandacht en toewijding bewerkingsmachines gemaakt. De productie vindt inmiddels plaats in de Verenigde Staten, Brazilië en China, het ontwerp en deel van de assemblage worden nog in Duitsland gedaan.

Grob bij Hemabo

De hoge nauwkeurigheid en natuurlijk de betrouwbaarheid van de Grob systemen maken ze tot een onmisbaar element in onze productieomgeving.

Leveringsprogramma Grob

Het leveringsprogramma van Grob bestaat uit 5-assige freesmachines met verschillende capaciteiten, wat grootte, gewicht, snelheden en nauwkeurigheid betreft. Daarnaast zijn er vele automatiseringssystemen om de machines 24/7 onbemand te kunnen laten produceren. Daarnaast is er een machine die uitgevoerd is met een palletsysteem, die pallets van 800×800 mm kan wisselen, met een uitbreidbaar palletwisselsysteem. De mogelijkheden zijn eindeloos, de productiviteit voor de eindgebruiker is daarmee gewaarborgd.

Assemblagesystemen

Het is de moeite waard om de assemblagesystemen apart te vermelden van het leveringsprogramma. Door jarenlange ervaring biedt de Duitse fabrikant assemblagesystemen aan voor allerlei toepassingen. Bijvoorbeeld een assemblagelijn voor motoren en versnellingsbakken. Maar ook logistieke systemen voor de aan- en afvoer van uitgangsmateriaal en producten die gereed zijn.

CNC besturing

Door alle functionaliteiten die er geboden worden is het belangrijk dat alles samenwerkt om voor de eindgebruiker een betrouwbaar systeem te zijn. Daarvoor heeft men zelf de software ontwikkeld voor het besturen van de machines en de communicatie met de randapparatuur. Jarenlange ontwikkeling bij Grob heeft ervoor gezorgd dat allerlei automatiseringsoplossingen naadloos aansluiten op de besturing.

Duitse kwaliteit op de Nederlandse markt

Ook in Nederland zijn de freesmachines van Grob een steeds bekender gezicht. Ook bij Hemabo werken we al langere tijd naar tevredenheid op deze freesmachines. De hoge bezettingsgraad van de CNC verspaningsmachines zorgen voor goede opbrengsten voor de eindgebruikers.

Meer informatie over Hemabo in ons bedrijfsprofiel
Meer informatie over Grob op de Grob website
Hemabo gebruikt ook machines van Okuma, Makino en Nakamura

Top