Hemabo
FB IN
NL | EN | DE

Makino freesbewerkingen bij Hemabo

Makino D300Makino freesmachines zijn een klasse apart. De mogelijkheden van de besturing zijn zo divers, dat vrijwel alle voorkomende freesbewerkingen kunnen worden uitgevoerd.

De in Japan geproduceerde machines komen voort uit een machinefabriek die al bijna 80 jaar bestaat. Producten met een afmeting van ø7 meter(!) kunnen 5-assig worden verspaand met deze freesmachines.

Makino D300 bij Hemabo

Verschillen

In principe bestaat het leveringsprogramma uit horizontale en verticale freesmachines. Dit heeft betrekking op een horizontaal geplaatste freesspindel of uiteraard verticaal geplaatst. Beide zijn leverbaar van 3-assig bewerken tot 5-assig. Door een gestuurde draaitafel toe te passen in zowel een horizontale als een verticvale freesbank, is een goede 4-assige machine ontstaan. Door het gestuurd kantelen van de draaitafel is 5-assig bewerken ook mogelijk. De machines zijn door hun zware stabiele frames uitermate geschikt om producten met zwaardere gewichten 5-assig te bewerken.
Er is daarom een machine voor vrijwel iedere toepassing in de verspaningsindustrie. De grote variatie in spindeltoerentallen, snelheden van de asbewegingen, mogelijke nauwkeurigheden, zorgen ervoor dat de meest uiteenlopende technische materialen kunnen worden verspaand.

Grafiet

Noviteit van de Japanse fabrikant is een freesmachine, speciaal voor het bewerken van grafiet. Hoge toerentallen en snelle asbewegingen zorgen voor een uitstekend resultaat bij het bewerken van het brosse materiaal. Door de materiaaleigenschappen is het altijd moeilijk geweest om dit materiaal te bewerken. Met de speciale lijn machines in 3 afmetingen hoeft dat geen probleem te zijn.

Automatisering

Naast de mogelijkheid om de machines te koppelen aan de automatiseringssystemen die op de markt verkrijgbaar zijn, is er een eigen automatiseringssysteem van Makino beschikbaar. Het modulaire systeem is flexibel en kan worden uitgevoerd a.h.v. de eisen van de eindgebruiker. Het grote voordeel t.o.v. de op de markt verkrijgbare systemen, is dat er geen wekenlange programmering en koppeling nodig zijn, maar werken de machines direct samen met het robotsysteem.

In de praktijk

Formule 1 teams gebruiken deze Japanse freesmachines om hun onderdelen te frezen. Dit geeft toch wel aan wat de freesmachines aan kwaliteit leveren om producten te kunnen maken die zo extreem worden belast. Vele toepassingen zijn mogelijk. Ook in Nederland worden de Makino machines gebruikt om hoogwaardige producten te maken.

Meer informatie over Hemabo in ons bedrijfsprofiel
Meer informatie over Makino op de Makino website
Hemabo gebruikt ook machines van Okuma, Grob en Nakamura

Top