Hemabo
FB IN
NL | EN | DE

Nakamura Tome draaibanken

Nakamura-NTY3Nakamura Tome is dè leverancier op het gebied van ‘superdraaibanken’. De in Japan gevestigde fabriek levert verspaningsmachines met als uitgangspunt een draaibank.

Het instapmodel begint met een enkele spindel en turret, het topmodel is een machine met 2 spindels en 4 turrets. Vanwege deze functionaliteit i.c.m. de mogelijke productafmetingen kan men zeggen dat dit merk een “superdraaibank” levert.

Hemabo en Nakamura Tome

Onze operators maken met de draaibanken van Nakamura het maatwerk waar onze klanten om vragen.

Een overzicht van onze Nakamura’s:

 Nakamura CNC verspaningsmachine

De Nakamura Tome machines zijn uitgevoerd met CNC besturing speciaal ontwikkeld om de complexiteit van de machine te kunnen reguleren. Door de complexiteit van de machines wordt er veel van de software gevraagd. Men is erin geslaagd om een besturing te maken die door de operator intuïtief kan worden bediend. Afhankelijk van het aantal turrets en spindels is het programmeren van de machine aan de besturing te verrichten. Naarmate de complexiteit van de producten toeneemt, is het verstandig of zelfs nodig om het programmeren te doen met een CAM programma.

Nakamura-NTY3-Super NTJXProductiviteit

De topmodellen van Nakamura Tome zijn ongeëvenaard in hun productiviteit. Met het juiste programma moet het mogelijk zijn om 2 producten of 2 opspanningen tegelijkertijd te produceren, en daarbij ook 2 bewerkingen tegelijkertijd per spindel uit te voeren. Daarmee is de doorlooptijd van een product 2 keer korter dan bij een meer standaard draaibank. De uitgekiende software i.c.m. de stabiele aandrijvingen van de machine zorgen voor een maatnauwkeurigheid van micrometers. Het speciaal gegoten frame van de machine garandeert de stabiliteit die ervoor zorg draagt dat bij serieproductie de producten nagenoeg gelijk blijven.

De machine in Europa

De machines worden in Europa geleverd via een dealernetwerk met Europese ondersteuning vanuit enkele vestigingen van de fabrikant zelf. Door de jaren heen worden de machines steeds meer ingezet bij technisch hoog ontwikkelde bedrijven. De producten die verspaand worden zijn voor o.a. de volgende sectoren:

  • Automotive;
  • Ruimtevaart;
  • Luchtvaartindustrie;
  • Semi-Conductormarkt;
  • Voedingsmiddelenindustrie.

De onbemande inzet van de computergestuurde machines zorgen voor een hoge opbrengst per product. Om dit nog verder uit te breiden is de machine voorbereid voor allerlei automatiseringssystemen. Hiermee kunt u uw onbemande productie uitbreiden met één van de vele leverbare robotsystemen.

Meer informatie over Hemabo in ons bedrijfsprofiel
Meer informatie over Nakamura op de Nakamura website
Hemabo gebruikt ook machines van Okuma, Grob en  Makino

Top