Hemabo
FB IN
NL | EN | DE

Okuma verspaningsmachines

Okuma MB-66VA14x14De Okuma verspaningsmachines zijn veelzijdig, nauwkeurig en worden gebouwd in de eigen fabriek in Japan. Deze machines onderscheiden zich van de concurrentie door de veelzijdige toepasbaarheid zonder concessies te doen aan de precisie.

De jarenlange ervaring van het Japanse bedrijf resulteert in hoogwaardige kwaliteitsmachines die over de hele wereld worden ingezet vanwege hun hoge return-on-investment waarde. Deze verspaningsmachines kun je onderverdelen in de volgende categorieën:

  • Draaibanken:
  • Freesbanken:
  • Slijpbanken.

Okuma freesmachines bij Hemabo

De betrouwbare Okuma freesmachine wordt bij ons dagelijks ingezet.

Draaimachines

De CNC draaimachines zijn beschikbaar als horizontale draaibank, maar ook als verticale draaibank. Daarnaast kunnen beide uitvoeringen met freesfunctie worden geleverd. Door deze veelzijdigheid is het mogelijk om producten van de meest uiteenlopende contouren en afmetingen en gewichten te produceren. De hoge stabiliteit van de robuuste machines garanderen een hoge nauwkeurigheid. I.c.m. de hoge snelheden behoort de productiviteit van deze machines tot de beste in de markt.

Freesmachines

De CNC freesmachines betaan uit 3-assige bewerkingscentrums met zowel horizontaal als verticaal geplaatste spindels. Ook 5-assige freesmachines zijn een belangrijk onderdeel van het leveringsprogramma. De hoge nauwkeurigheid i.c.m. de hoge snijsnelheid zorgen voor een betrouwbare freesmachine die de meest nauwkeurige producten kunnen produceren. Door de robuuste uitvoering en gebruik van hoogwaardige componenten zijn de freesmachines uitermate geschikt voor het bewerken van vrijwel alle technische materiaalsoorten.

Slijpmachines

Okuma levert ook rondslijpbanken die hun sporen verdient hebben in de Automotive en luchtvaartindustrie. Van compacte machines tot slijpbanken voor grotere diameters, er is een slijpbank voor vele toepassingen.

CNC-Besturing

De CNC besturing van Okuma, ook wel bekend als OSP wordt op vrijwel iedere machine geleverd. De gebruikersvriendelijke P300 besturing is een operator platform wat het dichtst in de buurt komt van de intuïtie van de bedieningsman. Deze software is te koppelen met allerlei robotsystemen zoals een FMS.

Gebruikers

Door heel Europa worden deze verspaningsmachines dagelijks gebruikt voor de productie van de meest uiteenlopende producten. Alleen al in Nederland staan honderden machines vaak 24/7 te produceren. Bedrijven zoals Hemabo (www.hemabo.nl) in Hengelo produceren al jaren met tevredenheid op de Japanse machines. Hemabo maakt gebruik van meerdere machines van het dit merk, zie https://hemabo.nl/machinelijst/. De complexe producten die aan de hand van hoge standaarden worden geproduceerd vinden wereldwijd hun weg in de machinebouw. Naast losse producten levert Hemabo ook complexe samenstellingen voor allerlei afzetmarkten zoals hoogwaardige machinebouw, voedingsmiddelenindustrie, medische industrie en Semi-conductor industrie.

Meer informatie over Hemabo in ons bedrijfsprofiel
Meer informatie over Okuma op de Okuma website
Hemabo gebruikt ook machines van Grob, Makino en Nakamura

Top