Hemabo investeert in nieuw gereedschapsspansysteem

Hemabo maakt op dit moment gebruik van toolhouders met verschillende spansystemen.

Om nog nauwkeuriger te kunnen werken heeft Hemabo geïnvesteerd in een nieuw gereedschapsspansysteem; de powRgrip van REGO-FIX.

Dit spansysteem is speciaal ontwikkeld als een eenvoudige en duurzame variant ten opzichte van andere systemen. De spantangen inclusief de snijgereedschappen worden doormiddel van een hoge druk gecontroleerd in de houder geperst waarmee een rondloop nauwkeurigheid gegarandeerd kan worden van minder dan 3 micron vanaf de spindelopname tot 3 x D van de schacht van het snijgereedschap.

De manier van klemmen ofwel het inpersen van de spantangen gaat met behulp van een PGU machine. Deze machine is zo ontwikkeld dat het apparaat weet welk type houder er wordt gebruikt. Dit omdat een kleine spantang veel minder druk nodig heeft dan een grote spantang voor een opname van 25 mm.

Er zijn meerdere voordelen te benoemen van het werken met dit gereedschapsspansysteem:

  • Verdere verhoging van de nauwkeurigheid van het product; Hemabo verspaant veel high performance kunststoffen. Door middel van testen is gebleken dat bij het gebruik van powRgrip systeem er nog nauwkeuriger gewerkt kan worden.
    Bij het systeem zijn er meerdere interfaces tussen het snijgereedschap. De trillingen die tijdens het frezen ontstaan, worden op deze manier veel beter gedempt
  • Duurzaam; maakt geen gebruik van warmte of olie
  • Tijdwinst; een gereedschap wisselen kan in ongeveer 8 seconden

PowRgrip